Draadloze netwerken zijn in. Je koopt een zogenaamd Access Point, prikt de netwerkkabel erin, en meteen heeft u en uw medewerkers toegang tot het bedrijfsnetwerk. Maar de buurman ook, net als die hacker in zijn auto op de parkeerplaats.

Tegenwoordig beseft elke ondernemer wel het belang van een goed en veilig netwerk. Er wordt geïnvesteerd in een betrouwbare server, router en firewall en er wordt antivirussoftware geïnstalleerd.

Vervolgens wordt echter gekozen voor een draadloos netwerk en wordt daarmee in veel gevallen het hele netwerk- en pc-beveiliging bij het grof vuil gezet. Figuurlijk gesproken dan, want wat is het geval: vrijwel alle fabrikanten van draadloze apparatuur maken deze apparatuur zo makkelijk mogelijk om te gebruiken. Het netwerk is dan ook gemakkelijk te vinden en in gebruik te nemen, echter, niet alleen door jou en je medewerkers maar ook door ieder ander! Dus ook door kwaadwillenden. Het beschermen van je draadloze netwerk is hierdoor een must.

Om een veilig netwerk op te zetten, werkt Manageable IT met Cisco, het beste netwerk apparatuur tegen de scherpste prijs. Niet alleen tegen bedreigingen van buitenaf, maar ook beperkingen tegen medewerkers op het bedrijfsnetwerk. Zo kunt u ongewenst gedrag blokkeren zoals, het bezoeken van gaming websites of pornografische materiaal op het internet via uw bedrijfsnetwerk.

Om het netwerk nog veiliger te maken is het zelfs mogelijk om apparaten op het netwerk gescheiden te houden. Zo kunt u een gastnetwerk opzetten voor gasten die uw bedrijf bezoeken, deze gasten kunnen we vragen om zich eerst in te checken op uw bedrijf via facebook of een loginpagina voordat ze toegang krijgen tot het internet. Hierdoor kunt u als ondernemer een stukje marketing meepakken via socialmedia. Tevens kunt u een intern netwerk voor al uw medewerkers en een device netwerk voor bijvoorbeeld PIN transacties(dmv een pincertificaat), beveiligings cameras of uw telefoon server opzetten. Daarnaast kunnen wij prioriteit geven aan elk apparaat dat op het netwerk wordt verbonden. Een pin transactie en/of telefoon gesprek heeft bijvoorbeeld altijd voorrang op de rest van het netwerk, of medewerkers hebben voorrang op de gasten. Immers wilt u dat uw medewerkers snel en efficientkunnen werken.

Om dit allemaal nog veiliger te maken, is het tevens mogelijk om een tijd schema te maken voor uw netwerk. U kunt uw gastnetwerk zo instellen dat het alleen op werktijden beschikbaar is. Hierdoor weet u altijd zeker dat na de vooraf ingestelde tijdstip zich niemand op uw netwerk bevind.

Behalve de boven genoemde functies, hebben wij u nog veel meer te bieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via het telefoonnummer 085 273 8810 of via onze email adres info@Manageable-IT.nl