Wat is het belang van een goed werkend netwerk als integraal onderdeel van de ICT infrastructuur? Geen enkele enterprise onderneming zal ontkennen dat dit na de uptime van het datacenter de grootste afhankelijkheid is van de ICT infrastructuur. Enkele minuten downtime van de netwerk infrastructuur zorgen er al voor dat geclusterde omgevingen falen, websites van de organisatie niet beschikbaar zijn, VOIP telefonie uitvalt. Wat is hiervan de consequentie voor de business welke hiervan gebruik maakt en wat is de consequentie voor het vertrouwen dat de business heeft?

Waar liggen de strength en weaknesses van de ICT infrastructuur? Waar liggen de huidige problemen in uw ICT infrastructuur? Waar zijn wij heel goed in? Kan er door middel van monitoring inzichtelijk worden gemaakt wat het bandbreedte verbruik is of kan er worden bekeken of er congestion is op de wireless access points ten behoeve van BYOD. Kan ik firewalling toepassen op VLAN’s en wat is de belasting van de firewalls. Zijn alle medewerkers van de ICT afdeling in staat deze vragen te kunnen beantwoorden en beschikken zij over de specialistische kennis om dit te onderzoeken of op te lossen.

De business eisen ten aanzien van de ICT infrastructuur zijn ongekend hoog, ICT is verheven van een solution provider tot een strategisch middel om klanten te bereiken en bereikbaar te zijn. De eisen van de business nemen steeds meer toe, 24×7 en 100% uptime zijn geen uitzondering meer maar regel geworden. Performance problematiek is onacceptabel en de gebruikers zijn kritischer dan ooit. Er zijn in de loop der jaren veel investeringen gedaan in de backend van systemen waardoor er nu grote winst te behalen is op de netwerk infrastructuur.

De Enterprise All-in One Solutions (EAOS) van Manageable-IT zijn toegespitst om deze problemen aan te pakken door ze te erkennen, te herkennen en te combineren in de vraagstelling. Door de producten te combineren is het mogelijk om ze aan te bieden via 1 web management GUI. Hierin zijn alle zaken welke van belang zijn voor een goed werkend netwerk zoals monitoring, configuratie, troubleshooting, firewalling, VPN als integraal onderdeel terug te vinden. Manageable IT biedt deze oplossing bestaande uit Cisco Meraki hardware welke via een cloud oplossing wordt beheerd. Naast de aanschaf van de apparatuur waar Cisco een levenslange garantie op geeft is er qua software infrastructuur of monitoring geen verdere investering benodigd.

Manageable IT

Een zorgeloze infrastructuur!